Brödtema - Filmjölkslimpa
Här kommer ett recept på ett gott filmjölkslimpa från Bonniers stora kokbok. Limpan behöver inte jäsa då det är bikarbonat i istället för jäst, så det går snabbt att göra!
1 limpa
- ½ dl vetekross
- 1 dl havregryn
- 3 dl grahamsbröd
- 5 dl vetemjöl
- 2 tsk bikarbonat
- 1 tsk salt
- 4 dl filmjölk eller naturell yoghurt
- ¾ dl mörk sirap
- ½ dl lingonsylt
Sätt ugnen på 200° C. Smör en 1 ½ liters avlång form med smör.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll ner filmjölk, sirap och lingonsylt och blanda väl. Häll ner smeten i formen. Ställ in längst ned i ugnen på ett galler i ca 55-60 minuter eller tills limpan är ca 96° C. Stjälp upp limpan på en skärbräda och låt svalna under en duk.


Hoppas att det smakar gott!
Kommentarer
Trackback