Brödtema - Filmjölkslimpa

Här kommer ett recept på ett gott filmjölkslimpa från Bonniers stora kokbok. Limpan behöver inte jäsa då det är bikarbonat i istället för jäst, så det går snabbt att göra!

 

1 limpa

 

  • ½ dl vetekross
  • 1 dl havregryn
  • 3 dl grahamsbröd
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 4 dl filmjölk eller naturell yoghurt
  • ¾ dl mörk sirap
  • ½ dl lingonsylt

 

 

Sätt ugnen på 200° C. Smör en 1 ½ liters avlång form med smör.

 

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll ner filmjölk, sirap och lingonsylt och blanda väl. Häll ner smeten i formen. Ställ in längst ned i ugnen på ett galler i ca 55-60 minuter eller tills limpan är ca 96° C. Stjälp upp limpan på en skärbräda och låt svalna under en duk.


Hoppas att det smakar gott!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com

Bilder i headern från weheartit.com


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!