Flygande Jacob
Nu kommer ett härligt recept på Flygande Jacob! Den som gillar stark smak kan ha lite mer curry i.
4 personer
- 4 kycklingfiléer
- 3 dl grädde
- 2 dl chilisås
- 2 tsk curry
- 2 bananer
- ½ dl jordnötter
- Salt
- Peppar
Ris
- 3 dl ris (helst basmatiris)
- 6 dl vatten
- 1 tsk salt
Tina frysta kycklingfiléer eller använd färska. Sätt på ugnen på 175 °C. Dela filéerna i två bitar (på den långa ledden) och skär bort fett och senor om det behövs. Stek kycklingen i en stekpanna så att de får lite färg, men de ska inte bli helt genomstekta. Salta och peppra filéerna samtidigt som du steker. Skiva två bananer. Lägg filéerna i en ugnssäkerform tillsammans med bananerna.
Skölj riset minst tre gånger i kallt vatten för att få bort smutspartiklar. Häll i riset och vattnet i en kastrull (helst en kastrull utan några hål i locket) och salta. Låt riset koka upp och sänk sedan ned plattan till lägsta nivå. Låt sedan stå i cirka 25 minuter eller tills riset är färdigt.
Blanda grädde, chilisås och curry och häll över kycklingen och bananerna och salta och peppra efter egen smak. Sätt in kycklingen i ugnen i ca 30 minuter eller tills kycklingen är helt genomstekt (kontrollera genom att skiva kycklingen och se om den är rosa eller inte). Servera kycklingen och riset med skivade jordnötter.
Hoppas att det smakar gott!