Maränger

Här är ett recept på härliga maränger som du kan göra om du har några äggvitor över. Maränger är lätta att göra, men tar ganska lång tid att gräddas i ugnen. Det är väldigt viktigt att det inte är någon äggula med i äggvitorna. Om du vill kan du smälta lite choklad i ett vattenbad och hälla i smeten så blir det chokladmaränger!

 

Ca 50 små maränger

 

 

  • 3 äggvitor
  • 1 krm vinäger
  • 2 dl strösocker

 

 

Sätt på ugnen på 100° C. Ta fram en plåt med bakplåtspapper. Vispa äggvitorna till ett vitt skum i en skål, så att du kan hålla skålen över huvudet utan att smeten åker ner över ditt huvud. Tillsätt vinägern och vispa i ca 1 minut. Vispa ner sockret lite i taget tills smeten blir stel.

 

Använd en sprits eller en sked för att klicka ut smeten på plåten i valfri storlek. Grädda i 1-1½ h i ugnen, beroende på storlek. Låt dem sedan svalna på galler. Ät med glass och chokladsås eller bara som de är!

 

Hoppas att det smakar gott!


Kommentarer
Postat av: cecilia

mmm.. maränger är gott. Detta recept ska testas. tack!

2012-02-04 @ 09:06:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com

Bilder i headern från weheartit.com


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!