Maränger
Här är ett recept på härliga maränger som du kan göra om du har några äggvitor över. Maränger är lätta att göra, men tar ganska lång tid att gräddas i ugnen. Det är väldigt viktigt att det inte är någon äggula med i äggvitorna. Om du vill kan du smälta lite choklad i ett vattenbad och hälla i smeten så blir det chokladmaränger!
Ca 50 små maränger
- 3 äggvitor
- 1 krm vinäger
- 2 dl strösocker
Sätt på ugnen på 100° C. Ta fram en plåt med bakplåtspapper. Vispa äggvitorna till ett vitt skum i en skål, så att du kan hålla skålen över huvudet utan att smeten åker ner över ditt huvud. Tillsätt vinägern och vispa i ca 1 minut. Vispa ner sockret lite i taget tills smeten blir stel.
Använd en sprits eller en sked för att klicka ut smeten på plåten i valfri storlek. Grädda i 1-1½ h i ugnen, beroende på storlek. Låt dem sedan svalna på galler. Ät med glass och chokladsås eller bara som de är!
Hoppas att det smakar gott!
mmm.. maränger är gott. Detta recept ska testas. tack!