After Eight kladdkaka

Den här kladdkakan är verkligen supergod! Istället för After Eight kan man använda Fazermint i smeten, men inte som topping.

 

Ingredienser:

  • 150 g smör
  • 10 stycken bitar After Eight eller Fazermint
  • 2 stycken ägg
  • 2.5 dl socker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 0.75 dl kakao
  • ½ tsk salt
  • 10 stycken bitar After Eight som topping

Gör så här:

Sätt ugnen på 175° C. Smält smöret i en kastrull och häll i After Eight-bitarna så att de också smälter. Vispa ägg och socker till en porös smet och häll i smörblandningen. Ha i mjöl, kakao och salt i smeten och rör samman.

 

Smöra och bröa en rund form och häll i smeten. Sätt in i ugnen i ca 25 minuter, den ska vara lite lös när du tar ut den. Lägg sedan på cirka 10 stycken After Eight-bitar (här går det inte att använda Fazermint) och låt dem smälta över kakan. Ställ därefter in kakan i kylen så att den stelnar lite. Sedan kan man eventuellt pudra lite florsocker över kakan med en sil.

 

Hoppas att det smakar gott!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com

Bilder i headern från weheartit.com


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!