After Eight kladdkaka
Den här kladdkakan är verkligen supergod! Istället för After Eight kan man använda Fazermint i smeten, men inte som topping.
Ingredienser:
- 150 g smör
- 10 stycken bitar After Eight eller Fazermint
- 2 stycken ägg
- 2.5 dl socker
- 1.5 dl vetemjöl
- 0.75 dl kakao
- ½ tsk salt
- 10 stycken bitar After Eight som topping
Gör så här:
Sätt ugnen på 175° C. Smält smöret i en kastrull och häll i After Eight-bitarna så att de också smälter. Vispa ägg och socker till en porös smet och häll i smörblandningen. Ha i mjöl, kakao och salt i smeten och rör samman.
Smöra och bröa en rund form och häll i smeten. Sätt in i ugnen i ca 25 minuter, den ska vara lite lös när du tar ut den. Lägg sedan på cirka 10 stycken After Eight-bitar (här går det inte att använda Fazermint) och låt dem smälta över kakan. Ställ därefter in kakan i kylen så att den stelnar lite. Sedan kan man eventuellt pudra lite florsocker över kakan med en sil.


Hoppas att det smakar gott!
Kommentarer
Trackback