Varma mackor
Hej! Här kommer ett recept som är perfekt som mellanmål eller som tillbehör till en lätt soppa!
- 2 skivor bröd
- Smör
- 2 tsk senap
- 2 skivor skinka
- 2 skivor ost
- 1 tomat
Ta fram en smörgåsgrill och smöra bröden. Bre på senap och lägg på skivorna av skinka och ost. Skiva tomaten och lägg på skivorna på brödet. Dela mackan diagonalt och lägg i smörgåsgrillen tills de är klara.


Bakpotatis med räkröra
Hej! Nu kommer ett recept på bakpotatis som passar bra som lunch, mellanmål eller middag tillsammans med räkröra. Det går snabbast att köpa räkröran färdig i butik.
Till en portion behövs det 1 bakpotatis
Skölj potatisen i vatten och rengör den. Lägg potatisen på en tallrik som tål hög värme. Gör några hål med en provsticka i potatisen och sätt in i mikron i 8-10 minuter. Känn med provstickan om potatisen är klar.
Gör ett kryss med en kniv i potatisen. Fyll potatisen med räkröran. Sedan är den färdig att äta!
Hoppas att det smakar gott!
Snabb äggröra
Hej! Den här äggröran är riktigt god och framför allt snabb och fungerar perfekt som frukost, lunch eller mellanmål!
Till 1 person
- 2 ägg
- 1 tsk smält smör
- 2 msk grädde
- 1 krm salt
- svartpeppar
Smält smöret i mikron. Vispa smöret tillsammans med ägg, grädde, salt och peppar i en liten porslinsskål. Ställ in i mikron i ca 30 sekunder. Ta ut och rör om. Ställ in i mikron igen i ytterligare 30 sekunder och rör om. Upprepa tills äggröran har blivit krämig. Servera på en bit bröd eller ät som den är.


Mellanmålstema
Chokladmuffins
Chokladmuffins
Ca 10 st
- 120 g smör
- 4 dl vetemjöl
- 2 dl socker
- 2 tsk bakpulver
- 4 msk kakao
- 100 g choklad (gärna runt 60 % choklad)
- 2 dl mjölk
- 1 ägg
Sätt ugnen på 200°. Hacka chokladen i bitar. Smält smöret och blanda vetemjöl, socker, bakpulver, kakao och den hackade chokladen i en skål. Häll i mjölken och ägget i smöret. Blanda smörblandningen med de torra ingredienserna. Ta fram en plåt och sätt ut muffinsformar. Häll upp smeten till 2/3 av pappersformarna. Ställ i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Hoppas att det smakar gott!
Bärmuffins
Hej! Nu kommer ett recept på bärmuffins. Man kan använda antingen färska eller frysta bär. Använder man frysta bär ska de inte vara tinade.
Ca 10 muffins
- 120 g smör
- 4 dl vetemjöl
- 1½ dl socker
- 2 tsk bakpulver
- 3 dl bär (färska eller frysta)
- 2 dl mjölk
- 1 ägg
Sätt ugnen på 200°. Smält smöret och blanda vetemjöl, socker, bakpulver och bär i en skål. Häll i mjölken och ägget i smöret. Blanda smörblandningen med de torra ingredienserna. Ta fram en plåt och sätt ut muffinsformar. Häll upp smeten till 2/3 av pappersformarna. Ställ i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Hoppas att det smakar gott!
Kladdkakemuffins
Kladdkakemuffins
Hej! Här kommer receptet på kladdkakemuffinsen. De här är från A Piece of Cake.
16 muffins
- 2 ägg
- 2 dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 50 g smör
- ½ dl olja
- 1 dl ljus sirap
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 1 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- 100 g mörk choklad (ungefär 70% choklad)
Vispa ägg och socker vitt och poröst. Smält smöret, häll i olja och sirap och blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Smält chokladen och blanda ner den i smeten. Fyll muffinsformar till 2/3 med smet.
Grädda i 175 grader i mitten av ugnen 12-15 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut ur ugnen. Låt svalna på galler och servera med lite vispad grädde och färska bär.
Hoppas att det smakar gott!


Muffins och cupcakes
After Eight kladdkaka
Den här kladdkakan är verkligen supergod! Istället för After Eight kan man använda Fazermint i smeten, men inte som topping.
Ingredienser:
- 150 g smör
- 10 stycken bitar After Eight eller Fazermint
- 2 stycken ägg
- 2.5 dl socker
- 1.5 dl vetemjöl
- 0.75 dl kakao
- ½ tsk salt
- 10 stycken bitar After Eight som topping
Gör så här:
Sätt ugnen på 175° C. Smält smöret i en kastrull och häll i After Eight-bitarna så att de också smälter. Vispa ägg och socker till en porös smet och häll i smörblandningen. Ha i mjöl, kakao och salt i smeten och rör samman.
Smöra och bröa en rund form och häll i smeten. Sätt in i ugnen i ca 25 minuter, den ska vara lite lös när du tar ut den. Lägg sedan på cirka 10 stycken After Eight-bitar (här går det inte att använda Fazermint) och låt dem smälta över kakan. Ställ därefter in kakan i kylen så att den stelnar lite. Sedan kan man eventuellt pudra lite florsocker över kakan med en sil.

